0 Wijn(en) Prijs: € 0,00
Bekijk inhoud Wine Box
header05 header04.jpg header03.jpg header02.jpg header01.jpg headerImg01.jpg
Tomassi Amarone della Valpolicella Classico DOC

€ 42,50

Tomassi Amarone della Valpolicella Classico DOC

Algemene omschrijving
Eén van de wijnproducenten die kan worden gezien als ambassadeur van Italiaanse wijnen, is de familie Tommasi. Sinds 1902, Giacomo Tommasi was de grondlegger, verbouwen zij wijn en dragen hun kennis over van generatie op generatie. Naar goed Italiaans gebruik leiden il fratelli, de vier gebroeders Tommasi, op dit moment het bedrijf: Sergio, Enzio, Dario en Franco. Hun uitgestrekte wijngaarden omvatten 45 hectare en zijn gelegen in valleien rond het Gardameer, Lugano en in de Soavestreek. Drie van oorsprong hier thuishorende druivensoorten: Corvina Veronese, Rondinella en Molinara worden met het traditionele (en romantische) pergola veronese systeem verbouwd. De familie bezit ook een luxueus hotel van waaruit men de streek en bijvoorbeeld de beroemde opera in Verona kan bezoeken.

Druivensoort
Corvina 60%, Rondinella 30%, Molinara 10%

Bijzonderheden
Na de oogst worden de druiven op kleine rekken gehangen in open gebouwen, waar ze door de koele herfst en winter wind indrogen tot februari. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 4 jaar op Sloveens eiken vaten van 35 hl.

Kleur
Granaat rood

Geur
Intens en hemels met een groot raffinement en complex. Karakteristiek

Smaak
Delicaat, droog met veel body en een plezierig bittertje op de afdronk. Rijke wijn met diepte, lengte en véél verfijning.

Serveer suggestie
Past uitstekend bij rood (geroosterd) vlees en wild en kruidige kazen. 

Serveer temperatuur
16 - 18°C