0 Wijn(en) Prijs: € 0,00
Bekijk inhoud Wine Box
header05 header04.jpg header03.jpg header02.jpg header01.jpg headerImg01.jpg
Champagne Deutz Brut Rosé

€ 45,00

Champagne Deutz Brut Rosé

 

Algemene omschrijving
Champagne Deutz is opgericht in 1838 en één der oudste leden van het prestigieuze Syndicat des Grandes Marques. De champagnes hebben een eigen uitgesproken stijl met een perfecte harmonie van finesse, elegantie, een zeer fijne mousse en complexiteit. Het huis houdt tradities in ere, maar werkt ook met de modernste technologieën om deze eigen stijl te behouden. In Frankrijk staat Champagne Deutz op alle wijnkaarten van de 2- en 3 sterren Michelin restuarants. Ook in Nederland erkennen steeds meer restaurants de uitmuntende kwaliteit van dit champagnehuis. 
Druivensoort
Pinot Noir
Bijzonderheden
De Brut Rosé Millésime wordt in tegenstelling tot de standaard rosé gemaakt van één oogstjaar. Alleen in de betere jaren wordt een champagne met jaargang geproduceerd. De specifieke stijl en kleur wordt verkregen door toevoeging van 9% stille rode wijn van oude stokken uit de omgeving van Ay en van een ander kavel genaamd ‘Meurtet’. De wijn rijpt 4 jaar. 
Kleur
Zalmroze-goud, versterkt met een fijne, lang aanwezige bubbel wat leidt tot een mooie, witte mousserende rand in het glas.
Geur
Intense neus van verse framboos en Morello kersen met een hint van bloesem.
Smaak
In de smaak wordt het rode fruit langzaam vervangen door tonen van ‘bakery en pastry’. Een weelderige, rijpe wijn met een fluwelen structuur die de leeftijd van deze wijn duidelijk weergeeft.
Serveer suggestie
Een absolute aanrader bij lunch en diner. Perfecte combinatie voor zalm en champignons, rundercarpaccio en eend met cranberries.
Serveer temperatuur
8 - 10°C