0 Wijn(en) Prijs: € 0,00
Bekijk inhoud Wine Box
header05 header04.jpg header03.jpg header02.jpg header01.jpg headerImg01.jpg
Champagne Deutz Brut Classic

€ 39,50

Champagne Deutz Brut Classic

Algemene omschrijving
Champagne Deutz is opgericht in 1838 en één der oudste leden van het prestigieuze Syndicat des Grandes Marques. De champagnes hebben een eigen uitgesproken stijl met een perfecte harmonie van finesse, elegantie, een zeer fijne mousse en complexiteit. Het huis houdt tradities in ere, maar werkt ook met de modernste technologieën om deze eigen stijl te behouden. In Frankrijk staat Champagne Deutz op alle wijnkaarten van de 2- en 3 sterren Michelin restuarants. Ook in Nederland erkennen steeds meer restaurants de uitmuntende kwaliteit van dit champagnehuis.

Druivensoort
1/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Meunier

Bijzonderheden
De sleutel tot de uitgesproken stijl van de Brut Classic, is het gebruik van topkwaliteit druiven die o.a. afkomstig zijn van de beste grand cru’s uit het gebied rondom Marne. Vrijwel geen andere wijnproducent betrekt zo’n groot percentage druiven van de hoogstgewaardeerde wijngaarden (94 van de 100 punten). Brut Classic is een assemblage van verschillende jaargangen. Elk jaar wordt een bepaalde hoeveelheid gereserveerde wijn (20-40%) toegevoegd aan de assemblage, met als doel de champagne een gelijk niveau in kwaliteit en stijl te geven. Bewaartijd is 1-2 jaar.

Kleur
Intense gouden kleur en een zeer fijne mousse (signatuur van Deutz).

Geur
Witte bloemen, meidoorn bloesem, aroma’s van toast, marsepein en gerijpte vruchten zoals appels en peren.

Smaak
Een elegante, fijne mousse. De frisheid van de Chardonnay voegt zich mooi samen met de rijke smaak van de Pinot Noir tot een volle wijn met mooi geïntegreerde aroma’s en een zijden structuur. De wijn is mooi rond met een intense fruitige afdronk.

Serveer suggestie
Ideaal als aperitief, zeer goede combinatie met tarbot en zalm, gevogelte en wit vlees.

Serveer temperatuur
8 - 10°C