0 Wijn(en) Prijs: € 0,00
Bekijk inhoud Wine Box
header05 header04.jpg header03.jpg header02.jpg header01.jpg headerImg01.jpg
Delas Frères Le Nord de la Vallée du Rhône Côtes-du-Rhône 'Saint-Esprit'

€ 9,95

Delas Frères Le Nord de la Vallée du Rhône Côtes-du-Rhône 'Saint-Esprit'

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

Druivensoort
90% Shiraz, 10% Grenache

Bijzonderheden
De Saint-Esprit is afkomstig van wijngaarden die in een kleine vallei zijn aangeplant ten noorden van de Ardèche, bij de dorpen Saint-Julien en Saint- Alban. De ondergrond bestaat uit verweerd graniet. De wijngaarden zijn op zuid georiënteerde hellingen aangeplant. Gemiddelde jaarproductie bedraagt 50.000 flessen. De maximum opbrengst is 45 hl/ha. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en weken gedurende 15 dagen in gesloten vaten. Dagelijks wordt de druivenmassa omgepompt om een maximale kleur en smaak te verkrijgen. De gisting is geheel temperatuur gestuurd en duurt gemiddeld 28 dagen bij 30°C. De melkzure gisting vindt plaats op edelstaal. Ongeveer 30% van de wijn rijpt op eikenhouten vaten om zo een lichte hout toets in de wijn te verkrijgen.

Kleur
Diep rode kleur, met een donkere schittering.

Geur
Klassieke Syrah neus, met tonen van bessen, violen, zoethout en specerijen.

Smaak
Volle ronde smaak met delicate tannines. Saint-Esprit is een unieke wijn in de appellatie Côtes-du-Rhône.

Serveer suggestie
Bij de Provençaalse keuken, wild, mixed grills.

Serveer temperatuur
16 - 18°C of voor bij de BBQ lekker op 12-14°C