
Bernardus Sauvignon Blanc
Welhaast bij toeval verwierf Ben Pon in 1989 een stuk land op de hellingen achter Carmel Valley Village. Hij startte hier zijn Bernardus Winery. Ambitieus als Pon is, produceert hij wijnen die zich kunnen meten met de beste wijnen uit Bordeaux. |
Druivensoort Sauvignon Blanc |
Bijzonderheden Voor deze bijzonder lekkere Sauvignon Blanc worden 2 geselecteerde gisten gebruikt. De een bereikt frisheid en grassige accenten, de ander benadrukt het fruit. 80% van de wijn is gefermenteerd in roestvrijsstalen tanks. De overige 20% is gefermenteerd op ouder eikenhout |
Kleur Bleekgeel met licht groene schittering |
Geur Heldere, grassige geuren. Een gevarieerd karakter |
Smaak Veel grapefruit, kruisbes en citrus samen met tropisch fruit en grassige tonen |
Serveer suggestie Bij vis, wit vlees en gevogelte, salades, (koud) buffet en als aperitief |
Serveer temperatuur 10 - 12°C |